koprova omačka
Koprová omáčka
Suroviny:
- 80ml olej
- 100g hladká muka
- 500ml vývar
- 800ml mlieko
- 200ml smotana na varenie
- 20g sol
- 40ml ocot
- 80g cukor
- 10g kopor čerstvý
- 30g maslo
Postup:
- Najskôr na oleji osmažíme múku , urobíme svetlú zásmažku
- Zalejeme ju vývarom zmiešaným s mliekom. Prešlaháme metličkou a privedieme k varu. Povaríme asi 20 minút.
- Potom pridáme sladkú smotanu, soľ a cukor zmiešaný s octom. Premiešame a precedíme v prípade, že by sme mali v omáčke hrudky. Až potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor.
- Kôprovú omáčku zjemníme maslom a ešte 5 minút povaríme.
Zdroj: bonvivany .sk